Voor direct contact:

Bel:

06-33090109

Mail:

Of ik neem contact met u op:

Studiekeuzebegeleiding 

     info voor scholen
 


"Een goede studiekeuze is het halve werk."


Succesvol vervolg
Als middelbare school (havo/vwo) wilt u dat uw leerlingen goed terecht komen. Dat begint bij het goede onderwijs, dat u biedt. Daarnaast is ook de studiekeuze een belangrijke factor voor het succes in de loopbaan, die voor de deur staat.
 
Individuele studiekeuzebegeleiding
Uw school heeft een studiekeuzeprogramma, dat voor de meeste leerlingen waarschijnlijk voldoende is. Sommige leerlingen hebben echter extra begeleiding nodig.
MyChoice Coaching haakt aan op wat de school biedt en begeleidt de leerling van daaruit helemaal individueel tot en met de gemaakte keuze.131124 Simone heerlijk om1
 
Werkwijze studiekeuzetraject
MyChoice neemt geen beroepskeuzetests af. Het traject bestaat uit coachingsgesprekken en thuisopdrachten. De zelfreflectie van de leerling centraal. Basis voor de werkwijze is het zelf ontwikkelde Windmolenmodel©.
 
Ervaring in en met onderwijs
Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van keuzes en heb op verschillende vlakken ervaring in het onderwijs. Ik weet hoe ik jongeren kan stimuleren om op zoek te gaan naar hun mogelijkheden en daarin een keuze te maken.
 
Studiekeuze: moeilijker kan het niet
Door de grote diversiteit aan opleidingen komen de scholieren om in de mogelijkheden. De flexibiliteit van de arbeidsmarkt maakt de keuze nóg complexer. Bovendien is ver vooruitkijken op die leeftijd erg moeilijk, blijkt uit onderzoek. Geen wonder dat zoveel jonge mensen extra hulp goed kunnen gebruiken in hun studiekeuze.
 
Samenwerking
Voor een goed resultaat zoekt MyChoice graag de samenwerking op met uw school. Het zou een gemiste kans zijn om te laten liggen wat de leerling op school al heeft geleerd t.a.v. zijn studiekeuze. Een driegesprek met mentor of decaan behoort tot de mogelijkheden, indien dit door betrokken partijen gewenst is.
 
Expertise delen
Wat MyChoice betreft kan de samenwerking nog verder gaan. Te denken valt aan voorlichtingsbijeenkomsten of trainingen. Voor een goed vervolg van de schoolloopbaan van uw leerlingen deel ik graag mijn expertise op het gebied van studiekeuzebegeleiding met u.
Neem gerust contact op om dit te bespreken.